Maagzuur

Maagzuur helpt bij de vertering door voedsel in kleine stukjes af te breken. Het creëert een goede omgeving voor de verteringsenzymen in de maag omdat deze enzymen het beste werken in een zure omgeving. Daarnaast zorgt maagzuur ervoor dat bacteriën en andere micro-organismen, die met het voeding mee de maag in komen, niet kunnen overleven. Zo voorkomt maagzuur dat deze micro-organismen een infectie kunnen veroorzaken. Mensen produceren maagzuur op het moment dat ze eten. Het paard produceert echter 24 uur per dag maagzuur, ongeacht de eetfrequentie, de tijdstippen waarop en de hoeveelheden die het paard eet. Als een paard niet eet, komt er te veel maagzuur in de maag, waardoor de maagwand geïrriteerd kan raken. Maagzuur is namelijk uiterst krachtig en kan de maagwand beschadigen als deze niet door een gezonde slijmlaag beschermd zou worden.

5 artikel(en)

per pagina

5 artikel(en)

per pagina

!-- Google Tag Manager (noscript) -->